kikker in de kouKikker wordt op een dag wakker en ontdekt dat de wereld buiten helemaal wit is geworden. Hoe mooi het er ook uit ziet, Kikker vindt het koud en niet leuk. Het thema vriendschap wordt hier mooi beschreven. De vrienden van Kikker proberen hem te laten zien hoe leuk het winterse weer is, wanneer dit niet lukt en ze Kikker bijna doodgevroren in de sneeuw vinden brengen ze hem thuis en zorgen er samen voor dat hij opknapt en zich weer blij voelt. De boeken van Kikker zijn prachtig geschreven en hebben mooie en duidelijke prenten, veel kinderen zijn dol op Kikker en zijn vriendjes. Kikker in de kou, Max Velthuijs. Vanaf ongeveer 4 jaar.

olles skitocht‘Olles skitocht’ is een prachtige klassieker van Elsa Beskow. Een sprookjesachtig boek met prachtige prenten. Op fantasievolle wijze worden kinderen meegenomen in de winterse wereld. Een winterse sfeer dankzij Oom Rijp en Koning Winter en het verloop van de seizoenen door Vrouwtje Dooi en de Lentefee. Het boek heeft iets magisch en kinderen raken niet uitgekeken op de prenten. Olle’s skitocht, Elsa Beskow. Vanaf ongeveer 4 jaar.

‘Kan ik er ook nog bij?’ is een geweldig boek voor kleuters. Prachtige prenten en korte teksten. De herhaling in de tekst maakt het een fijn boek voor kleuters. Na verloop van tijd kennen kinderen de terugkomende tekst en de grappig dierennamen en kunnen ze het verhaal zelf vertellen en naspelen. Niet alleen een talig boek, ook op rekengebied heel educatief. Kan ik er ook nog bij?, Loek Koopmans. Vanaf ongeveer 4 jaar.kan ik er ook nog bij

mijnheer eekhoorn en de sneeuw‘Mijnheer Eekhoorn en de eerste sneeuw’ is een boek waar we altijd veel lol om hebben. De dieren die zichzelf op allerlei manieren proberen wakker te houden uit hun winterslaap om de eerste sneeuw te ontdekken. Nooit eerder hebben ze sneeuw gezien, ze weten wel hoe het er uit zou moeten zien en hoe het voelt, dit zorgt dan ook voor grappige taferelen tijdens hun zoektocht naar sneeuw. Wanneer dan echt de sneeuw valt is dat een moment van verwondering. Ontroerend en grappig boek. Mijnheer eekhoorn en de eerste sneeuw, Sebastian Meschenmoser. Vanaf ongeveer 4 jaar.